Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Синхронизирай сега!

Важен критерий при избор на ERP система е осигурената връзка и обмен на данни между отдалечени обекти.

SelMatic-sync

При развитието на съвременните технологии е немислимо да се залага на системи, претендиращи за клас бизнес софтуер, при работата с които следва след приключване на работния ден да се разменят e-mail-и с отчети за извършените продажби, стоковите и касовите наличности по обекти.

Безспорните предимства при синхронизация на данните в рамките на компания с повече от един локален офис или магазин са:

Работа с единна централизирана база данни при споделяне на еднакви номенклатури на позиции и контрагенти.

Бърз достъп до цялостната информация за взимане на навременни и точни бизнес решения.

Актуална информация в реално време за стоковите наличности по обекти, което спомага оптимизацията на доставките и възможност за местене на артикули от друг магазин или склад.

Възможност за проследяване в реално време на извършените продажби, постъпилите плащания, генерирани заявки за доставки и анализ на всички процеси на ниво локална единица.

Контрол на достъпа чрез определяне на това каква информация да се обменя между отделните обекти.

Актуална тема във връзка със синхронизацията на данни е въпросът „във или извън облака“. Въпреки че предимствата на clouding технологиите са безспорни за нас е интересно каква част от българския бизнес е готова да съхранява цялата информация за търговската си дейност, парични потоци и други критично важни данни, на отдалечени наети сървъри, под контрола на трети организации. Не е за подценяване и надеждността на интернет свързаността особено за малките населени места. Технологията за синхронизация, която се използва при работа с ERP системата SelMatic Plus функционира, както в он - лайн, така и в оф - лайн режим. Това на практика означава, че отделните обекти работят в локална база данни и периодично обменят информация с централната база при наличие на интернет свързаност. Предимството е, че при възможен технически срив магазина не е зависим от централния сървър и може да продължи нормалната си работа. Случвало ли ви се е да отидете в банка и да ви се налага да чакате, защото „в момента нямаме връзка със системата“, а можете ли да си позволите това да се случи на касата в търговския Ви обект – едва ли.

За още бизнес ползи от синхронизацията на данни между отдалечени обекти и за техническите параметри на технологията можете да се обърнете към нашите консултанти.

Google+