Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Нови функционалности в ERP SelMatic Plus

Представяме Ви някои от новостите в последната версия на SelMatic Plus.

Налични са четири нови типа каси: платежен чек (ваучер); интернет разплащане; лизинг с касова бележка и банкова сметка с касова бележка. Целта на новата функционалност е да се разширят възможностите за отпечатване върху касов бон на по-голям набор опции за разплащане.

Каса платежен чек се използва при плащания с ваучери като при стандартна каса в брой с тази разлика, че върху касовия бон се отпечатва текст за „плащане с ваучер“, не се сумират пари в брой и не се влияе върху инкасирането на края на деня.

Каса тип интернет разплащане е аналогична на стандартна картова сметка. Създадена е като опция при работа с разплащания чрез E-pay, Pay-pal и други подобни системи, отново при необходимост върху касовия бон се отпечатва текст за „интернет плащане“.

При лизинг с касова бележка, аналогично на съществуващата лизингова каса, по подразбиране документа за касов приход е неплатен. Използва се за бизнеси, при които се изисква издаване на касов бон с обозначение „лизингово плащане“.

Банкова сметка с касова бележка е нов вид каса, въведена предимно за нуждите на големите търговски вериги и хипермаркети. При напускане на търговския обект със закупена стока се изисква представяне на касова бележка на охраната. За плащания, извършени по банков път е възможно да се отпечатва касов бон със съответен текст, който да се ползва по обичайния ред.

За всички видове документи в SelMatic Plus в прозореца за търсене/избор е добавено поле с опция за търсене по конкретен номер на документ.  Улесняват се потребителите на системата, тъй като не се налага да отварят отделно меню за търсене на документ.

Добавена е нова навигационна лента, която освен подобрен графичен дизайн съдържа и допълнителни бутони като „запази текущата позиция“ и „отиди на запазената позиция“. Идеята е при работа с големи номенклатури и документи като продажби и доставки с много редове да е възможно маркиране на позиция, свободно скролиране за преглед на останалото съдържание и при необходимост лесно курсора да се върне на обозначения ред.

За потребителите на модул „Логистика“ в менюто за търсене на документи са добавени полета за търсене по номер на товарителница и на обратен документ. Тъй като това е информация, която може да се вписва при създаване на доставка, продажба и местене, при търсене по конкретен номер се отварят всички документи, където същият е попълнен. В справките са добавени странични филтри от логистика като куриер, куриерски услуги и др.

Пълният списък с изменения и допълнения може да бъде открит в раздел „какво ново“ към електронната документация на системата.
 

 

Google+