Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Нова опция към модул "Производство"

ERP manufacture1
 Модул производство на ERP SelMatic Plus е предназначен да покрива процеса на производство на изделия при комбинирането на отделни съставки чрез рецепта. Това обичайно е планирано производство на определени количества, с регулярен характер.

Нова интересна възможност за обезпечаване на допълнителен бизнес процес е опцията за автоматично производство, което се извършва в момента на продажбата , без предварително планиране.

Такава е ситуацията при продажба например на сандвичи или горещи напитки - т.е. на артикули, които не са предварително налични, а се произвеждат при поръчка.

При генериране на продажбата ERP системата отчита кои от артикулите са специални позиции, които следва да бъдат произведени, автоматично създава протокол за производството им като реални наличности, които се продават.

Аналогична е ситуацията, когато в момента на продажбата се окомплектоват артикули според заявката на клиента като например сглобяването на панти с различни рамена според големината на вратичката, за която ще се използват.

Системата поддържа и обратния процес при връщане на стока от автоматична продажба. Според спецификата на бизнеса е възможно да се извършва разпад на отделни съставни части или да се заприхождава върнатия нов артикул.

Как се организира новата опция:

 

В номенклатурата на съответната рецепта следва да са отбелязани отметките за автоматично произвеждане при положително количество, съответно  автоматично разпадане - при отрицателно количество. Recepta-avt.proizv

Необходими са две настройки в груповите политики на ERP системата SelMatic Plus:

В груповата политика за документ „продажба“ следва да се активира опцията „При приключване на продажба да се прави автоматично производство (разпад)“.

От правата на достъп трябва да се разреши  груповата политика за автоматично производство за съответните потребители.

Изгледат на самата продажба с активна опция за автоматично производство включва отметка, автоматично попълнена с подразбираща стойност на „производство“ за всеки отделен ред. 

 

 

Prodajba-avt.proizv3

При приключване на продажбата  за всички редове, в които е включена отметката и отговарят на горните условия, се прави производство или съответно разпад с количеството в документа.

При отключване на документа за продажба ако има направено производство то се изтрива заедно с неговите вътрешно складови операции и доставка.

Отметката на реда може да бъде махната, в случай, че преди продажбата има вече налични произведени количества, които директно да се продадат без автоматично да се произвеждат още.

Новата функционалност "автоматично производство при продажба" е налична с най-новта версия на ERP SelMatic Plus. Изисква се активация на софтуерен лиценз за модул "Производство".

Всички наши текущи клиенти могат да ползват описаните опции след ъпгрейд, безплатен за всички със сключен договор за абонаментна поддръжка.

За допълнителна информация моля да се свържете с обслужващия Ви консултант или да изпратите запитване.

 

Google+