Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Как да използваме характеристиките в ERP системата SelMatic Plus като удобен маркетингов инструмент и други интересни приложения.

В номенклатурите на контрагентите и позициите в ERP SelMatic Plus могат да се попълват предварително дефинирани характеристики.

От номенклатурата за характеристиките се въвеждат класове от „тип клас за контрагент“ или „клас за позиция“. Отделният клас съдържа набор от характеристики, а те от своя страна се групират като всички останали номенклатури в системата.

Ако за маркетингови цели събирате определени данни за вашите клиенти удобно можете да обвържете наличната информация към конкретен контрагент с помощта на характеристиките. Да предположим, че се ползва регистрационна он-лайн форма на сайт и попълване на анкета на хартиен носител на място в търговския обект за участие в промоция, получаване на клиентска бонус карта или друг подходящ стимул – то това може да се отрази в ERP системата по следния начин:

Създава се клас „он-лайн формуляр“ и клас „анкета“, в които се въвеждат характеристиките като атрибути, които ще се проследяват. Това може да са показатели като пол, възраст, професия, доход на домакинството, интерес към закупуване на определени продукти и други по ваша преценка. Предвидени са разнообразни опции за възможни стойности, които да се попълват – текст, да/не, избор от падащо меню със списък, въвеждане на числова стойност и др.

Възможни приложения на попълнени характеристики при контрагентите са:

Могат да се филтрират само клиенти или потенциали, които отговарят на определени параметри, за да се изведе списък за директен e-mail маркетинг и други цели.

Възможно е да се анализира колко от заявилите, че се интересуват от определена продуктова група – биха купували и друг вид артикул – при планиране на крос продажби и много други подобни приложения

.

Аналогично при ползване на характеристики в номенклатурите на позициите се съставят различни „продуктови“ класове характеристики, които съдържат определени атрибути като например за клас лаптопи възможни характеристики са: размер на дисплея, CPU, RAM, HDD, инсталирана операционна система и др.

Какви са опциите за ползване на характеристики при артикулите?

При интеграция на SelMatic Plus с он-лайн магазин е удобно централизираното управление на описанията на позициите чрез използване на характеристиките в ERP системата. Освен това с помощта на характеристиките в електронния магазин може да се сравняват различни позиции с еднакви параметри, за да може потребителя да направи най-добрия избор при поръчка.

Възможност за преоценка на артикули по определена характеристика: примерно ако е необходимо да се променят цените на лаптопите с размер на екрана 15 инча от всички марки и модели.

Чрез характеристики може да се отпечатват и етикетите в магазините, като се указва в каква последователност да се отпечатват съответните характеристики. В подложка за по-малки етикети могат да се извеждат само основните и по-важни характеристики, а в подложки за по-големи етикети да се генерират данни за всички атрибути – пълно продуктово описание.

Отново е възможно филтриране при извеждане на справки и анализи по определена характеристика.

За още подробности относно ползването на характеристики в ERP SelMatic Plus моля да се свържете с нашите бизнес консултанти или да заявите безплатна презентация. Очакваме Ви!

Google+