Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Системи за интелигентни бизнес анализи

Все още част от българските фирми нямат бизнес стратегия с ясно определени дългосрочни цели и планове, а реагират според ситуацията и в зависимост от моментното състояние на пазара. Какви са основните недостатъци на подобен тип активност. Взиманите управленски решения са до голяма степен хаотични, не се подчиняват на предварително дефинирани правила, а тъй като не са достатъчно информирани до голяма степен е възможно и да са икономически неизгодни. Съществен е въпросът до колко добре познавате бизнеса си, наясно ли сте кои са най-важните ключови показатели за ефективността на собствената Ви организация - KPIs (Key Performance Indicators).

До колко важно е за Вас да следите примерно състоянието на продажбите на определена група артикули, по търговски обекти, по служители или по други съществени критерии. Ако планирате да повишите търговската реализация именно на тези стоки – информацията за движението по подобен ключов показател Ви осигурява измеримост на това дали постигате краткосрочните и дългосрочните си бизнес цели. Основен инструмент за визуализация и представяне на ключовите за компаниите показатели KPIs са софтуерните системи за интелигентни бизнес анализи. Бизнесът генерира огромно количество данни, които обаче остават неизползвани, въпреки че са богат източник за дефиниране на ключови показатели, анализиране на протичащите процеси и оптимизацията им. В последните години масово навлязоха всевъзможни ERP, CRM и др. бизнес софтуерни системи, но ценната информация, съдържаща се в базите данни остава невидима в статичните справки и доклади. С какво допринасят системите за бизнес анализи при справяне с изброените предизвикателства: Визуализация на данните и на ключовите показатели – ясно представяне на систематизираната информация в табличен и графичен вид, което спомага бързото и лесно извеждане на изводи. Автоматизация на процесите по изготвяне на анализите в организациите, което гарантира достъпност до информацията както за висшия мениджмънт, така и за останалите служители, които следят важни за дейността им показатели. Избягване на възможността от допускане на грешки, което спестява значителен човешки ресурс, тъй като не се избягва трудоемкото пренасяне на данни в ексел, ръчна обработка и загуба на време за проверка и сравнение на въведените данни. Извеждане на данни, сравнения и трендове, което Ви позволява да проследявате развитието на процесите назад във времето, както и да планирате желаното развитие. Най-важното преимущество е, че бизнес анализите Ви предоставят нов поглед върху информацията като Ви разкриват неподозирани или недооценени аспекти от Вашата дейност. За да отговорим на Високите очаквания на нашите клиенти и да добавим стойност към ERP системата SelMatic Plus (предходно търговско наименование Инфоплюс) разработихме модул „Бюджет и анализи”. 

Google+