Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Да поговорим за софтуера на човешки език

Какво е ERP.

Трябва да знаете какви са стоковите Ви наличности, колко сте продали и какви суми имате да получавате, но писането на тефтерче и смятането с екселски таблици вече не върши работа. На помощ идват съвременните софтуерни решения за управление на бизнеса - ERP системите.

Enterprise Recourse Planning или планиране на ресурсите в предприятието най-общо означава софтуерна система, която обединява в единна база данни информация за складовите наличности, извършените продажби, реализираните печалби, движението на паричните потоци, обема на дълговете към компанията, отношенията с клиентите и всички останали аспекти на търговската дейност. Как всичко това се отразява върху планирането и контрола. Проследявате процесите, протичащи във вашия бизнес, виждате тенденциите и определяте насоките за развитие и растеж. Ако знаете кои са най-продаваните стоки лесно ще решите какви да бъдат доставките, като така оптимизирате влагането на средства в оборотни артикули и максимално отговаряте на търсенето на Вашите клиенти. Добрите бизнес практики показват, че предварителното планиране на развитието през предстоящата финансова година е ефективен начин за управлението на бизнеса. ERP системата Ви позволява да контролирате разходите си по пера, както и да планирате приходите, което прави възможно бюджетирането и залагането на реалистични и достижими параметри. Важен ефект от въвеждането на ERP софтуер е и подобряването на работата на служителите, координацията между звената и редуциране на злоупотребите. Успешният проект по внедряване на ERP до голяма степен зависи от силната мотивация на ръководството на компанията. Всеки, който реши да предприеме подобна стъпка трябва да е на ясно, че процесът включва преоценка и реинженеринг на бизнес процесите в компанията, което изисква активно участие на мениджмънта от една страна, и компетентното насочване и адекватна експертиза от внедряващите консултанти от друга. Резултатът гарантирано си заслужава.

Google+