Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Внедряване на ERP система

Представяме Ви проекта по внедряване на нашата система за контрол и управление на бизнеса в „ОНЬОР” ЕООД, гр. Сливен – бизнес предизвикателствата и решенията им: „ОНЬОР” ЕООД е основана през 1993. Предметът на дейност е търговия на едро и дребно с ВИК, ел.материали, строителни продукти, бои, химикали и инструменти за тяхното полагане, ръчни и ел.инструменти, крепеж, обков, топлотехника. Днес фирмата разполага в гр. Сливен с верига магазини за строителни материали с база 11 000 м2, от които 2000 м2 закрита търговска площ.

Още:

Добрите практики при внедряване на бизнес софтуер

Според последните проучвания за тенденциите в развитието на ERP системите компаниите стават все по невъзприемчиви към скъпи и безкрайни проекти по внедряване на бизнес софтуер като се пренасочват към по-малки, но по-фокусирани имплементации. Гарантирано ще спестите време и средства при избор на подходящо решение ако познавате Вашите процеси и сте наясно кои са добрите практики за дейността Ви. Така лесно ще определите изискванията към доставчика на софтуерната система. В помощ на бизнеса ние от SelMatic решихме да споделим своя опит и натрупаното през годините ноу хау за успешни внедрявания. Получихме подкрепа за своето начинание от Мултирама България ООД и на 08.04.2011 г. проведохме партньорското събитие „Добрата практика в retail бизнеса с хардуер от Multirama и ERP софтуер от SelMatic”.

SelMatic best practicesSelMatic best practices 1

 

Успешната IT инфраструктура

На проведеното партньорско събитие се представи пример за успешен съвместен проект на Селматик и Мултирама в търговска верига за аксесоари и бижута, по-долу ще откриете повече
подробности. Заданието: клиентът организира нов бизнес от тип франчайз на международна верига, като в изключително кратки срокове изисква да се изгради цялостна работеща ИТ инфраструктура и софтуерна система: от първи до единадесети ноември 2010 г. да се организира оборудването на първия магазин, а до края на месеца да заработят още седем обекта. Финалната идея е през декември, когато е пикът на продажбите да функционира цялостна търговска верига.

Още:

Интересна възможност да поканите сеньор-експерт от Германия във Вашата компания

На 26 март в Търговско-Промишлена Камара Пловдив беше представена дейността на SES Senior Experten Service – фондация в обществена полза на германската икономика за международно сътрудничество.

Организацията предлага възможността българските компании да използват знанията и опита на висококвалифицирани немски експерти в пенсионна възраст, които безплатно за период от две седмици до шест месеца да консултират на място висшия мениджмънт на предприятията – заявители по важни за тях проблеми или дейности, които се нуждаят от оптимизация.

Още:
ERP приложения на характеристики за контрагенти и артикули

Как да използваме характеристиките в ERP системата SelMatic Plus като удобен маркетингов инструмент и други интересни приложения.

В номенклатурите на контрагентите и позициите в ERP SelMatic Plus могат да се попълват предварително дефинирани характеристики.

От номенклатурата за характеристиките се въвеждат класове от „тип клас за контрагент“ или „клас за позиция“. Отделният клас съдържа набор от характеристики, а те от своя страна се групират като всички останали номенклатури в системата.

Още:

Нова опция към модул "Производство"

ERP manufacture1
 Модул производство на ERP SelMatic Plus е предназначен да покрива процеса на производство на изделия при комбинирането на отделни съставки чрез рецепта. Това обичайно е планирано производство на определени количества, с регулярен характер.

Нова интересна възможност за обезпечаване на допълнителен бизнес процес е опцията за автоматично производство, което се извършва в момента на продажбата , без предварително планиране.

Такава е ситуацията при продажба например на сандвичи или горещи напитки - т.е. на артикули, които не са предварително налични, а се произвеждат при поръчка.

При генериране на продажбата ERP системата отчита кои от артикулите са специални позиции, които следва да бъдат произведени, автоматично създава протокол за производството им като реални наличности, които се продават.

Аналогична е ситуацията, когато в момента на продажбата се окомплектоват артикули според заявката на клиента като например сглобяването на панти с различни рамена според големината на вратичката, за която ще се използват.

Системата поддържа и обратния процес при връщане на стока от автоматична продажба. Според спецификата на бизнеса е възможно да се извършва разпад на отделни съставни части или да се заприхождава върнатия нов артикул.

Как се организира новата опция:

 

Още:

Нов изглед на ПОС терминала за продажби в ERP SelMatic Plus

news 1Разработихме изцяло нова версия на ПОС терминала за директни продажби в ERP SelMatic Plus.

 

Новият ПОС терминал заменя изцяло предходния едноименен модул в системата. Същественото изменение е, че приложението за директни продажби вече е част от главния модул на SelMatic Plus - не се стартира като отделна програма, поради което може да използва всички функционалности на ERP системата като:

 

 

  • Могат да се издават фактури на клиенти, включително и чрез отпечатване на фактура върху касова бележка.
  • Възможно е ползването на клиентски карти, бонус точки.
  • Използване на промоции.
  • Изпълнение на скриптове.
Още:

Интеграция с онлайн магазин

on-line-shoppingВ последно време значителен ръст бележи електронната търговия и използването на онлайн магазините като още един канал за бързи и лесни продажби с множество предимства както за търгуващата фирма, така и за крайния потребител.

От гледна точка на търговеца се спестяват разходите за наем и поддръжка на физически търговски обект, осигурява се възможност за предлагане на по-широк асортимент и множество артикули, които не биха могли да се изложат при ограничена площ. Възможно е и доста по-подробно представяне на качествата и характеристиките на стоките.

От друга страна купувачите също често се възползват от тази опция на пазаруване, защото от комфорта на собствения си дом разполагат с достъп до подробни продуктови каталози, спокойно могат да сравнят конкурентни сайтове и да изберат най-добрата оферта.

 

Всичко това ни дава основание да предположим, че все повече търговски фирми ще залагат на преимуществата на онлайн търговията. За да е в крак с тази тенденция SelMatic вече няколко години осигурява свързаност на ERP системата SelMatic Plus с електронните магазини на нашите клиенти.

Какви са ползите от интеграцията на системата за цялостно управление на бизнеса с онлайн магазина?

Още:

Изложение за нов бизнес

remarketing expo2012На 9 и 10 ноември в НДК, София ще се проведе FRANCHISING EXPO 2012.

Защо да посетите изложението?

За четвърта поредна година предприемачите ще могат да се информират за възможността да започнат нов бизнес като част от водеща българска или чуждестранна франчайз верига.

Основните предимства, поради които стартиращите фирми се насочват към избор на франчайз, са ползването на утвърдени търговски марки, готово ноу-хау  и установен модел за организация на дейността.

В рамките на изложението, на 9 ноември, ще се проведе конференцията „Нови бизнес идеи“ с представяне на водещите тенденции и успешни практики за стартиране на нов бизнес.

Защо да посетите щанда на Селматик?

Като софтуерна компания, специализирана в разработването, внедряването и поддръжката на софтуерни системи за управление на бизнеса в търговски вериги участваме на изложението за втора година.

Ще споделим опита си от множеството  успешни проекти по внедряване на софтуерни системи във франчайзите на Globul и Germanos, 2be, Fonbox, магазинната мрежа на Multirama, diva България (франчайз на diva Глобъл), франчайзинга на SexWell и други.

Уникалната технология за обменяне на данни в ERP системата SelMatic Plus и работещите решения за организация на търговските процеси са сред темите, които ще представим с презентацията „Печеливши практики за софтуерно управление на бизнеса“  на конференцията за нови бизнес идеи.

Очакваме Ви на щанд А10.

 

IT експерти

expertСрещали сте не веднъж информация за това колко високо квалифицирани експерти работят във фирмите от IT индустрията.

С настоящия пост не си поставяме за цел да изтъкваме качествата на нашия екип, нито да акцентираме върху опита и множеството успешни внедрявания на ERP системата SelMatic Plus.

Ще си позволим единствено да споделим с Вас малка част от отзивите на нашите клиенти:

 

 

 

 

Още:

Какво да изберем: стандартна или поръчкова софтуерна система?

везниОсновното предимство на стандартния софтуер е по-ниската цена. Недостатъкът е, че този клас системи покриват ограничен набор възможности. Потребителят получава софтуерът такъв, какъвто е и го ползва като готово решение, без опция за добавяне на функционалности, защото това е технологично ограничено или е в резултат на целенасочена политика на доставчика.

На другият полюс се намират изцяло поръчковите системи. Компаниите, които се насочват към разработване на собствени решения с нает екип от програмисти, залагат на възможността да покрият всички специфични за бизнеса си процеси.

Какво следва да се има предвид за този изцяло „бутиков" вариант?

Още:

ERP системата SelMatic Plus вече се използва и в компания, работеща в областта на селското стопанство

ERP-implementation1Защо една млада и бързо развиваща се българска компания като Грийн Смайл България заложи на ERP система от SelMatic:

Грийн Смайл България ЕООД работи в областта на селското стопанство като предлага широка гама от сертифицирани продукти за биоземеделие, висококачествен зеленчуков разсад, семена, овощен посадъчен материал, химични торове. За първи път фирмата е представена на престижното международно аграрно изложение АГРА, през 2007 година в гр.Пловдив. От тогава до сега компанията се е утвърдила като предпочитан партньор за българските земеделски производители. 

Изключително изненадани останахме от подхода при избор на ERP, използван от г-жа Йорданка Пандева, управител на офиса в гр. Сандански. Тя сподели с нашия екип, че целенасочено е следяла кой доставчик, каква ERP система използва от обозначенията на фактурите и по този начин е стигнала до ERP SelMatic Plus.

Още:

Три ERP клишета – разбити!

bustedМалкият и средният бизнес не може да си позволи ERP система!

Вярно ли е, че по-малките компании не могат да си позволят качествен бизнес софтуер?
Не. Средната цена за внедряване на ERP SelMatic Plus e от 5000 лв. до 20000 лв. в зависимост от размера на организацията (при калкулирана стойност на софтуерните лицензи, както и дейностите по адаптиране, внедряване и обучение). Реализирали сме и множество малки проекти от порядъка на 2000 лв . Често по-малки фирми имат доста сложни процеси и внедряването на подходящ софтуер значително улеснява дейността им.

Внедряването на бизнес софтуер е бавно и сложно!
Вярно ли е, че внедряването на ERP система отнема много време и натоварва служителите на въвеждащата организация?
Не е вярно. ERP SelMatic Plus се внедрява по предварително изготвен и приет от възложителя проект, с описание на процесите и график за реализация на отделните фази. Средната продължителност на нашите внедрявания е два месеца.

Не мога да се доверя на българско ЕRP решение!
Вярно ли е, че българските ERP системи не са достатъчно надеждни?
Категорично не е вярно: ID-100411762

ERP SelMatic Plus e система, създадена за нуждите на българския бизнес, а не адаптирано чуждо приложение.
Присъстваме на местния софтуерен пазар вече 14 години.
Нашите приложения са с осигурена бизнес, техническа и IT поддръжка.
Екипът ни от програмисти е в състояние да реагира бързо и адекватно при необходимост от софтуерни доработки.
Ние сме достатъчно малки, за да сме гъвкави и достатъчно големи, за да сме надеждни. Вижте референциите от нашите клиенти, които вече ни се довериха.
Очакваме Ви!


Ползите при избор на ERP система, изградена на модулен принцип

modulesЕдва ли има предприемач, който да не планира развитие и разрастване на своята дейност. Съвсем естествено в по-ранен етап на ниво start up или дори при съществуващ, но все още малък бизнес, фирмите разполагат с ограничен ресурс за закупуване и внедряване на софтуер за контрол и управление на ресурсите.

Какви са опциите: нисък клас решение от типа на складова програма или ERP система, която може да се внедрява поетапно, на модулен принцип.

При избор на първия вариант ще се вложат по-малко средства, но за софтуер със силно ограничени възможности и съмнителна поддръжка.

Още:

Имате ли креативността на 2 годишно дете, а на 4, на 5 и …?

deca-11Как създавате действителността около Вас – склонни ли сте да комбинирате на пръв поглед абсурдни за съчетаване неща?

А сега можете ли да се замислите как прилагате тези умения в организацията на собствения Ви бизнес? До колко сте склонни да експериментирате, да търсите и да прилагате различни решения? Изграждате ли уникални модели или следвате инерцията на принципа „това, което работи – не се пипа“ (а работи ли всъщност)?

Още:

Приключи проекта по внедряване на ERP SelMatic Plus в Доралекс ООД

ID-100412363За компанията:  Доралекс ООД търгува на едро и дребно с подправки, супи, диетични храни, пакетаж, консерви, капачки за буркани, ел. крушки, самобръсначки и др. Предлаганият асортимент включва и разтворими напитки, топли напитки, чайове, сокове и др. Домашни потреби и санитарно - хигиенни материали.

Обърнахме се към г-жа Веселина Янева, Мениджър продажби, за да сподели своето мнение за приключилият проект по внедряване на ERP SelMatic Plus:

Още:

Какъв бюджет е необходим за оборудване на мобилните търговци с подходящо софтуерно решение

ID-100126901Както вече споменахме в предходна публикация има два варианта на ползване ERP SelMatic Plus при мобилна търговия: чрез снабдяване на регионалните представители с малки устройства като смартфон или Pocket PC или при ползване на преносими компютри тип Netbook. Какви са разликите в приложението им и колко е нужният бюджет за закупуване на самите устройства и софтуерните лицензи в единия и в другия случай?

Още:

Нови функционалности в ERP SelMatic Plus

Представяме Ви някои от новостите в последната версия на SelMatic Plus.

Налични са четири нови типа каси: платежен чек (ваучер); интернет разплащане; лизинг с касова бележка и банкова сметка с касова бележка. Целта на новата функционалност е да се разширят възможностите за отпечатване върху касов бон на по-голям набор опции за разплащане.

Каса платежен чек се използва при плащания с ваучери като при стандартна каса в брой с тази разлика, че върху касовия бон се отпечатва текст за „плащане с ваучер“, не се сумират пари в брой и не се влияе върху инкасирането на края на деня.

Още:

Безплатно консултиране при избор на ERP система

През месец май продължава информационната ни кампания за предимствата от внедряване на ERP система на базата на установена методология на работа и кратки срокове за реализация.
Инициативата е особено полезна както за компаниите с одобрено европейско финансиране, така и за проектите, попадащи в резервния списък по процедура „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията". Важно е за организациите, които ще внедрят бизнес софтуер със собствени средства да се информират за възможността да изберат българска ERP система с богата функционалност при добро съотношение на цена и качество.

Още:

Изложение за нов бизнес Franchising EXPO 2011

На 11 и 12 ноември в зала 3 на НДК, София се проведе третото издание на изложението
Franchising EXPO.

Освен платформа за създаване на контакти, форумът е насочен към
предприемачите, търсещи нови бизнес идеи от утвърдени национални и международни
франчайзингови компании.

SelMatic-Franchise-conference

 

 

 

 

SelMatic-Franchise-expo

 

За първи път се връчиха награди за нови бизнес идеи в шест категории за компаниите с
най-оригинални и ефективни проекти.
В рамките на изложението се проведе и конференцията New Business Ideas с актуални
теми като „Фактори за успешен бизнес модел“ и „Как да изнесем бизнеса си в чужбина“. Голям
интерес предизвика презентацията на Димитър Селенски, софтуерен архитект на решенията от
фамилия SelMatic на тема: „Добри практики за софтуерно управление на процесите в търговските
вериги“.

Очаквайте нашите нови инициативи и информация за интересни бизнес форуми.

 

Синхронизирай сега!

Важен критерий при избор на ERP система е осигурената връзка и обмен на данни между отдалечени обекти.

SelMatic-sync

При развитието на съвременните технологии е немислимо да се залага на системи, претендиращи за клас бизнес софтуер, при работата с които следва след приключване на работния ден да се разменят e-mail-и с отчети за извършените продажби, стоковите и касовите наличности по обекти.

Още:

SelMatic Plus във Васмар ООД

Представяме Ви описание на проекта по внедряване на SelMatic Plus в строителния
хипермаркет на „ВАСМАР” ООД, гр. Кърджали. Селматик ЕООД е избран като доставчик на ERP решение от Васмар ООД поради богатия опит на консултантите ни при успешни внедрявания в строителни хипермаркети.

Още:

Снабдяването със стока е началото за всяка добра сделка

414Продължаваме поредицата от представяне на добрите практики за търговските фирми с процеса по оптимизация на доставките на стокови наличности. Снабдяването със стока е началото за всяка добра сделка. Оптимизирането на процеса по доставка гарантира достатъчни складови наличности и гъвкаво управление на средствата, влагани в закупуване на оборотни позиции.

Още:

ERP система, която се развива заедно с растежа на бизнеса Ви

1533Вероятно не веднъж сте срещали материали за това колко е важно да разполагате със скалируемо софтуерно решение и система, която се развива заедно с растежа на бизнеса Ви. Предлагаме Ви като илюстрация описание на проекта по внедряване на допълнителни функционалности при дългогодишен наш клиент.

Още:

CRM или достатъчно ли познаваме клиентите си?

Важна част от съвременните ERP системи са интегрираните CRM приложения за
управление на отношенията с клиентите.


Често продажбеният процес е по-сложен от директното предлагане на стоки и услуги в
търговския обект и предполага етап по офериране, водене на търговски преговори, сключване на
сделка, както и последващо обслужване на клиента. Безценно предимство за всеки търговски екип
е използването на CRM приложение за планиране и проследяване на етапите по реализиране на
продажбите.

Още:

Продажбата

Поредната добра практика за търговските фирми е свързана с организацията на
продажбения процес. Всяка добра продажба започва с правилно ценообразуване. Важно конкурентно предимство Ви осигурява възможността да работите с неограничен брой ценови листи, както и да можете предварително да дефинирате всеки отделен контрагент, по коя ценова листа купува. Така лесно можете да разграничите клиентите на дребно, от тези пазаруващи на едро, да зададете произволни комбинации при по-сложни търговски процеси.

Още:

CRM приложенията в помощ на активните търговци при разносна търговия

ID-10082642На кратко ще споменем какви са ползите от работата със софтуер за управление на отношенията с клиентите (CRM) в динамичната работа на активните мобилни търговци.

Вече не е достатъчно единствено да се въвеждат заявки за поръчки и да се генерират продажби  в реално време директно в централната база данни на търговските фирми.

Има много друга значима информация като:  Какво е видял  търговския ви представител на място в конкретния магазин, как са позиционирани и представени вашите стоки или услуги. Какво точно е договорено. Кога е датата за следващо посещение. Има ли интерес към допълнителни артикули, с които да обогатите предлагания асортимент. Всички тези съществени за доброто обслужване на клиентите данни могат да се въвеждат във фирмения CRM и от дистанционно работещите търговци.

Още:

Еволюция на разносната търговия

ID-100731061От няколко години се наблюдава тенденцията към отказ на фирмите от модела на така наречената EX-VAN разносна търговия.

Практиката на мобилните магазини от типа на бус със стока, обикалящ по предварително определен маршрут, продаващ на място, отпадна по очевидни причини. Необходимостта да се наеме и шофьор с категория за управление на по-голямо транспортно средство и квалифициран търговец. Ограничените наличности. Високите транспортни разходи без гаранция за реализиране на продажби и като цяло по-ниската успеваемост.

Преобладаващата част от фирмите преминаха към наемане на обучени активни търговци, които посещават клиентите на място и събират заявки за необходимите им артикули и количества. Последващите доставки се извършват чрез куриер или отново на място, но по предварително договорени параметри.

Още:

SelMatic предлага достъпен BI инструмент за българските компании

Софтуерната компания Селматик ЕООД разработи  приложение за интелигентни бизнес анализи, предназначено както за малки и средни фирми, така и за по-големи компании.

SelMatic Plus Анализи е на принципа на pivot обобщените таблици с интуитивен интерфейс, съдържащ таблична част и графичното изобразяване на данните.

M-smpa ss 21Освен многобройни предварително дефинирани анализи, проследяващи най-често използваните от търговските фирми ключови показатели за ефективност (KPI),  потребителите могат да ползват  и произволни комбинации от дименсии по свой избор.

Поддържа се експорт в HTML, CSV, Excel и др. стандартни формати. Възможно  е отпечатването на готовите анализи, включително в PDF, както и изпращането по електронна поща.

Още:

Нова версия на SelMatic Plus

Факт е най-новата версия на ERP системата SelMatic Plus. Интересна новост в развитието
на функционалността е приложението „Логистика“, предназначено за потребителите, които
използват услугите на куриерски фирми за доставки на стоки.

Още:

Измина още една година...

Измина още една година …
през която Ви информирахме за добрите бизнес практики при внедряване и ползване на бизнес
софтуер.
Благодарим на всички, които се включиха в организираните от нас събития като:

  • серията он лайн семинари (уебинари);
  • партньорското събитие, проведено съвместно с Мултирама България ООД „Добрата;
  • практика в retail бизнеса с хардуер от Multirama и ERP софтуер от SelMatic“; 
  • проведените шест сесии на workshop „Оптимизация на продажбите по време на криза“.


Очаквайте през 2012 година новите ни инициативи, както и следващите броеве на бюлетина за
още полезни идеи как да подобрите организацията на Вашия бизнес с подходящи софтуерни
решения.

SelMatic-Happy-New-Year

 

Проектният подход при внедряването на ERP система

Внедряването на бизнес софтуер от клас ERP е процес, включващ широк кръг от дейности,
и изисква внимателно планиране. Проектният подход за организация и провеждане на активностите гарантира успешна реализация. Изключително важна е предварителната фаза на подготовка на проекта. Това е момента, когато организацията възложител окончателно дефинира целите, които очаква да постигне с използването на ERP системата, и формира критерии за оценка на ефекта от внедряването.

Още:

Ефектът от проектния принцип на работа при внедряване на ERP решението SelMatic Plus

г-жа Николова, управител на ЕТ МАГ-Р НИКОЛАЙ НИКОЛОВ:

„Получаваме изключително коректно отношение от Вашия екип към клиента като график, като срок на изпълнение на поетите ангажименти. Спазвайки този ритъм на работа виждам колко много, колко добре се получават нещата когато са ритмични, точни в график." и още:
„Сайтът на Селматик ми привлече вниманието, с графичния, външния вид, с начина, по който е представен. Направих запитване - лесно, бързо и удобно стигнах до фазата да направя запитване. Защо потръгнаха нещата: защото имаше бърза ответна реакция от страна на Вашата фирма. Това, което много ме впечатли е, че няма и половин час след като аз пуснах запитването по интернет и ми се обади човек. Не ми писа имейл, не ми даде някакъв автоматичен отговор - обади ми се човек и в рамките на самия разговор, аз просто виждам, че има човек, с който нормално може да се комуникира. В смисъл такъв: не е проформа комуникацията, не е бездушна комуникация, не е някакво смятане там на нечие обаждане. Съвсем веднага се получиха нещата. Аз не бях забравена, което е много важно."
Пълният текст на референцията на ЕТ МАГ-Р НИКОЛАЙ НИКОЛОВ можете да прочетете на www.selmatic.com.

Три нови попълнения в екипа на SelMatic

В редиците на софтуерният ни отдел се включи нов програмист: инж. Валери Момчилов с дългогодишен опит в разработването на складови и ТРЗ системи, проекти по внедряване на ERP системи, работил е и като ръководител „Информационни технологии“ в сферата на корабостроенето.

Търговският ни отдел получи подкрепление от младши консултантите инж. Димитър Петков и Младен Янев, които преминаха през етапа на обучение и вече участват в дейностите по внедряване на ERP SelMatic Plus.

Димитър е работил в банка в направление бизнес кредитиране, занимавал се е и с хардуерна и софтуерна поддръжка на компютри.

Младен е натрупал бизнес опит в компания, търгуваща с енергийни източници и техника, активно се интересува от иновативни софтуерни решения.

Желаем на новите си колеги бърза адаптация и успешна работа в SelMatic.

Нашите отговори на въпроси от сп. Логистика за обзорна статия “ERP-системи за управление на бизнеса” – част ІІ

Какви са разликите между ERP за малка и голяма фирма? Вярно ли е, че някои софтуери са само за големи фирми, а някои – само за малки?

ERP системите от висок клас са непосилни за малки и средни фирми както като цена, така и като сложност на поддържаните бизнес процеси. Това са решения, предназначени за мултинационални компании, както и за фирми от категорията на така наречените големи предприятия.

От друга страна в ниския ценови клас на бизнес софтуер съществуват различни складови, счетоводни, ТРЗ приложения, които се ползват от малки фирми. 

Българските ERP системи от среден клас каквато е и ERP SelMatic Plus са с широка приложимост както за малки, така и за средни и големи фирми, включително търговски вериги и хипермаркети. Опитът от нашите внедрявания показва че, често по-малки фирми поддържат доста разнообразни процеси, поради което се нуждаят от пълнофункционална ERP система, включително и от ползване на интелигентни бизнес анализи (BI) и модул за управление отношенията с клиентите (CRM). Водещ критерий за обема на проекта по внедряване е бизнес структурата и организацията на дейността, а не големината на конкретната фирма.

Според нас българските предприемачи следва да залагат на скалируеми софтуерни решения – т.е. да си изберат ERP система, която може да расте заедно с развитието на техния бизнес. Така например ERP SelMatic Plus e отворена платформа, върху която могат да се надграждат допълнителни модули и нови функционалности. Голямо предимство са и множеството налични интерфейси за връзка към външни софтуерни и хардуерни системи.

Още:

Нашите отговори на въпроси от сп. Логистика за обзорна статия "ERP-системи за управление на бизнеса" - част І

Много фирми спечелиха финансиране по европейските програми за покупка и внедряване на ERP. Какво трябва да направи бъдещият ви клиент преди да пристъпи към избор на такава система?

Фирмите следва да определят точно какви са потребностите им в момента и в средносрочна перспектива, кои са целите, които планират да постигнат с внедряването на ERP система.

Добре е да се направи проучване на пазара и да се проведат няколко срещи с различни доставчици на бизнес софтуер, за да се определят ясни критерии за оценка както на софтуерните приложения, така и на внедрителите.

Още:

Най-голямата книжарница в България GREENWICH работи с ERP SelMatic Plus

snimka 31На 8 юни 2012 г се състоя официалното откриване на най-голямата книжарница в България - книжен център „Гринуич“, който се намира на бул. „Витоша“ 37. Официален гост на събитието беше кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с управителите Виктория Бисерова и Йордан Антов прерязаха лентата и символично откриха книжарницата. Кметът на Столична община стана първият член на „Гринуич Клуб“ и получи лично от управителите първата клубна карта. Книжарницата функционира неофициално от 24 май, когато чествахме Денят на славянската писменост и култура, и вече се радва на голям читателски интерес.

Още:

Преместихме се в нов офис

ofis 1От 18 юни вече се намираме на нов адрес на централния ни офис в гр. Пловдив, ул. "Брезовско шосе" № 176, Търговски център ДЕКОМ, етаж 3, офис 12.

За всички, които са ни посещавали в предходния ни офис ориентацията ще е изключително лесна, тъй като се преместихме в административната сграда отсреща на същата улица.

Още:

Системи за интелигентни бизнес анализи

Все още част от българските фирми нямат бизнес стратегия с ясно определени дългосрочни цели и планове, а реагират според ситуацията и в зависимост от моментното състояние на пазара. Какви са основните недостатъци на подобен тип активност. Взиманите управленски решения са до голяма степен хаотични, не се подчиняват на предварително дефинирани правила, а тъй като не са достатъчно информирани до голяма степен е възможно и да са икономически неизгодни. Съществен е въпросът до колко добре познавате бизнеса си, наясно ли сте кои са най-важните ключови показатели за ефективността на собствената Ви организация - KPIs (Key Performance Indicators).

Още:

От бизнеса за бизнеса

Multirama е най-голямата специализирана верига магазини за компютри и периферия на българския пазар. Акцент в дейността на компанията е предлагането на експертни бизнес решения чрез уникално съчетаване на продукти и услуги, индивидуален подход към клиента и избор на подходящи компютърни продукти и технологични решения. За управлението на дейността си на корпоративно ниво „Multirama залага на ERP решението Atlantis. За нуждите на търговските обекти обаче е необходимо надеждно софтуерно решение за цялостно самоуправление на конкретната локална единица. По тази причина ИТ проектът включва избора и внедряването на софтуерното решение на SelMatic.

Основно предимство е факът, че се касае за български продукт, създаден от българска компания, съобразен изцяло с местното законодателство и икономическа инфраструктура. 

Още:
Какво е ERP

Да поговорим за софтуера на човешки език

Какво е ERP.

Трябва да знаете какви са стоковите Ви наличности, колко сте продали и какви суми имате да получавате, но писането на тефтерче и смятането с екселски таблици вече не върши работа. На помощ идват съвременните софтуерни решения за управление на бизнеса - ERP системите.

Още:
Google+