Този сайт използва "бисквитки" за проследяване на посещенията, оптимизиране на функционалностите и предлагане на подходящо съдържание и реклами.

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Мобилна версия на SelMatic ERP

Динамичното развитие на технологиите и голямото разнообразие от мобилни хардуерни решения в последните години позволява пълноценното ползване на ERP системата на мобилно устройство, вместо предходната практика да се инвестира в отделно мобилно приложение с ограничена функционалност.

Какво е предимството на това да държите в ръка цялата ERP система в сравнение със специализирано мобилно приложение, работещо под Android или iOS?

Вместо софтуер, проектиран да изпълнява няколко конкретни задачи, често от трети производител, можете да имате единно решение и за стационарните и за мобилните работни места, от един доставчик, с всички функционални възможности на ERP системата.

Мобилните устройства и в частност таблетите са подходящи най-общо казано за бизнес употреба в две направления:

  • Работа в склада (вътре във фирмата) – за приемане и предаване на стока, ревизии
  • Работа вън от фирмата – при разносна търговия, доставки

За exVan търговия могат да се ползват нискобюджетни таблети. Те са с отлични характеристики, на достъпна цена и SelMatic ERP работи много добре на тях. Тъй като по спецификации на производителя са предназначени за персонална, а не за комерсиална употреба имат някои недостатъци при интензивно ползване „за бизнес - търговия“: не издържат на грубо отношение, изпускане, лесно се чупят дисплеите, батериите не са особено издръжливи (зависи от стила на работа и конкретната ежедневна употреба).

Безспорното им предимство е ниската цена и възможността да се използва цялата ERP система в мобилен вариант: отпечатване на фактури и касови бонове от мобилния търговец на място при клиента, ползване на резервации, сложни процеси, разплащания, промоции и всички останали опции на SelMatic ERP.

Ние имаме положителен опит с таблет LENOVO MIIX 3-830, но всеки таблет със стандартен Windows 8 и подобни характеристики е подходящ за работа със SelMatic ERP.

Работните процеси в склада, свързани с приемане, предаване и ревизиране на стока се автоматизират чрез ползване на баркод четец. Ниско бюджетните таблети за персонална употреба не се предлагат с баркод скенери. Вариант са индустриалните мултифункционални мобилни терминали.

Предимствата при работа с подобно професионално мобилно устройство са значителни: вграден баркод четец, вграден принтер, наличието на допълнителна втора батерия, която може да се подменя, без да се спира работния процес дори при интензивна и продължителна употреба.

Този клас устройства са устойчиви срещу удари и изпускане. Функционират дори и при отрицателни температури.

Съвместно с нашите партньори от Смарт Тех Системс ООД предлагаме вариант за ползване на SelMatic ERP на индустриален мобилен терминал Posiflex МТ-4800.

Разбира се за бизнеси, които използват опростени процеси - събиране на заявки от клиенти, предлагаме мобилно android приложение за извършване на заявки и доставки, което е с нисък бюджет от към инвестиция в софтуера и от към ползване на евтини устройства (повечето смартфони и таблети).

 

Google+